Sushi: namuose ar kavinėje?

Nors sushi nėra lietuvių patiekalas, tačiau daugeliui tautiečių – tikrai patinka. Svarbiausia yra rasti tuos, kurie geriausiai atitinka asmeninius skonio receptorių poreikius, o esant tokiai plačiai jų pasiūlai nebus sunku išbandžius galiausiai atrasti mėgstamus.

Pasidaryti sushi namuose – tikras iššūkis, kuris prieinamas ne kiekvienam. Kai kurie bando, kadangi atrodo, kad kainos kavinėse yra kiek per didelės. Ypač tuo atveju, kai suvalgoma tikrai daugiau nei standartiniai 8 vienetai. Tačiau ar tikrai gamyba namuose yra pigiau? Juk kavinės ir restoranai (https://www.meniu.lt/) juos siūlo labai įvairius, o ir kaina, žinoma, rinkos.

Ingredientai nėra pigūs

Kadangi kiekvienas šio patiekalo ingredientas reikalauja nemažos kokybės, svarbu, kad būtų perkami tokie, kurie tikrai yra naudojami tinkamų sushi gamyboje. Visada galima rasti pigesnių opcijų, tačiau jos dažniausiai ne tokios geros, net tokios skanios, tad galiausiai ir sushi gamyba tampa kur kas sudėtingesnė, o rezultatas dažniausiai nuvilia. Taupyti negalima, tačiau dažniausiai toks netaupomas reiškia kur kas didesnes investicijas nei patiekalo pirkimas specializuotose vietose.

Nėra paprasta padaryti

Daugeliui žmonių atrodo, kad sushi darymas yra greitas ir paprastas darbas. Dažniausiai tokia nuomonė būna iki tol, kol pabandoma bent kartą juos padaryti. Deja, dažnai ne tik vizualiai ne kaip atrodo, tačiau ir skonis – neprilygsta pirktiniams. Galiausiai, vien išvirti ryžius – tikrai yra mokslas, tad geriausia šį darbą yra palikti tiems, kurie jį išmano geriausiai.

Sushi reikalauja daug praktikos

Galiausiai, sushi sukimas ir darymas apskritai reikalauja labai daug praktikos. Dažniausiai ilgainiui tikrai pavyksta juos išmokti daryti tinkamai, tačiau reikia nemažai laiko, kol galiausiai rezultatas yra toks, kaip Jums patinka. Dėl to geriau yra negaišti laiko pačiam, o palikti darbus tiems, kurie juos išmano geriausiai.

Jeigu dar niekada iki šiol nevalgėte sushi – būtinai siūlome išbandyti. Galbūt pirmas kartas atrodys kiek keistas, tačiau paskui tikrai pavyks pajusti – kodėl šis patiekalas yra taip vertinamas, taip pat, kodėl jis yra toks skanus ir sveikas. Svarbiausia – išragauti profesionalų kurtis patiekalus ir būtent kavinėse, o ne namuose, yra  siūlomi patys geriausi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *